World Cup

Tocmai s-au terminat grupele la World Cup 2010 din Africa de Sud. S-au ales cele 16 echipe valoroase care se vor bate în optimile de finală.

Cam dubioasă această ediţie a campionatului mondial de fotbal încă de la început prin simpla şi banala plăcere de a sufla la nesfărşit din acele aşa numite “vuvuzele”.

O lună de muncă grea şi extenuantă pentru prostituatele din toată lumea venite în Africa de Sud, îndurând chiar şi musca ţeţe, dar cu spaima că vin într-un loc cu o criminalitate destul de ridicată.Prostituatele de culoare s-au cam revoltat la apariţia fetelor din Europa şi astfel au făcut ele o consfătuire, iar din câte am înţeles, mai cu ameninţări, mai cu fapte s-au impus destul de uşor.

Cei care au fost angajaţi să asigure paza şi ordinea pe stadioane nu au citit prea bine contractul semnat cu FIFA deoarece au înţeles că vor fi plătiţi cu 190 de euro, iar FIFA le-a dat doar 19 euro că doar se mai fac greşeli de dactilografiere. Astfel s-au revoltat şi au protestat vreo două zile în faţa autorităţilor din Johanesburg până au fost concediaţi toţi.

Pe criza asta, în Anglia au început să se realizeze mai multe filme  horror, în această perioadă deoarece ca să filmezi câteva cadre în Londra cu străzile goale te costă câteva zeci de mii de lire sterline. În zilele în care a jucat naţionala Angliei la fotbal, toţi regizorii au dat năvală să tragă câteva cadre cu străzile Londrei pustii, fără picior de britanic prin jur numai bune pentru realizarea unui film horror, şi totul pe gratis. Orice englez ar face un bun film horror după ce a văzut cum naţionala sa nu poate bate Algeria.

În Franţa foarte mulţi părinţi şi-au retras feciorii de la fotbal când au văzut că mândria lor, cocoşul galic a ajuns un mic cocoşel subnutrit şi firav terminând pe ultimul loc în grupă şi plecând ruşinos din Africa pe la miez de noapte cu o aeronavă închiriată. Ţara gazdă a fost ospitalieră cu ei, iar la plecare le-a oferit un spectacol, un recital şi anume le-au dat două goluri ca să prindă o reducere la biletele de avion.

Cele mai multe remixuri se fac acum pe imnul Italiei şi asta după ce azurii, campionii mondiali au terminat şi ei tot pe ultimul loc în grupă făcând mai puţine puncte decât Noua Zeelandă şi primind bonus o lecţie de fotbal de la “modesta” echipă a Slovaciei.

Este o ediţie la care ţările africane au dezamăgit, Ghana fiind singura care s-a calificat. Sud-americanii s-au calificat însă cu toate echipele ( Brazilia, Argentina, Mexic, Uruguay, Paraguay,Chile ), iar dintre europene Spania a impresionat casele de pariuri, iar Germania arată că deşi nu au o echipă strălucită bagă frica în adversari că doar asta e tradiţia lor.

Asiaticii au impresionat prin Japonia şi Coreea de Sud cu un joc adevărat de fotbal care a făcut să se consume ceva cerneală prin presa de specialitate. Şi Coreea de Nord a impresionat, dar nu prin jocul de fotbal. După un meci bunicel cu Brazilia, partidul a decis ca “sclavii” să vadă în direct un meci de fotbal la TV. Însă Portugalia nu a înţeles că fotbalul e doar un joc şi nu are treabă cu politica şi le-au dat 7 goluri. La 4-0 partidul a întrerupt transmisia şi nord coreenii au plecat la somn, mai ales că prin anumite zone au oprit şi curentul ca să fie siguri că nu sunt afectaţi de zgomotul vuvuzelelelor şi chiar au plecat la culcare. Psihologul echipei nord coreene le-a pus jucătorilor o casetă cu meciul din 1966 în care au fost bătuţi de portughezi cu 4-0. Au cerut răzbunare şi zeii au aruncat zarurile pentru ceea ce cred că va fi scorul campionatului. Un şoc prea mare pentru doi dintre jucătorii echipei Coreea de Nord care au fugit căutând libertatea pe undeva prin Africa şi au fost consideraţi trădători de ţară chiar pe postul lor naţional.S-a vehiculat ideea că la ultimul meci au plătit nişte actori să joace, câţiva dintre jucători alegând să plece şi ei în lume să-şi găsească libertatea.

Un campionat cu multe picanterii şi evenimente care mai de care. Aşteptăm să vedem ce se întâmplă în faza eliminatorie.

Este o lună de zile dedicată fotbalului şi trebuie să ne bucurăm de ea.

Oleeee !!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s