Minte-mă

Oricine are o limită a sa faţă de care nimeni nu poate trece. În orice tip de relaţie pe care şi-o stabileşte cu cei din jurul său, individul îşi rezervă câteva necunoscute tocmai pentru a-şi securiza posibila vulnerabilitate.

Cu toţii avem vise, fantezii, idealuri, speranţe, etc. la care nimeni nu are acces şi care reprezintă acea carapace a noastră ce justifică de fapt tot ceea ce este mai nociv în cei cu care comunicăm, de fapt tot ceea ce ne poate altera.

Minţim zi de zi tocmai pentru a conceptualiza acea alteritate.Avem nevoie să minţim pentru a ne asigura adevărul existenţei noastre şi aşa distorsionat de acţiunile vietăţilor din jurul nostru.

Şi suntem atât de mândri de minciunil noastre încât ne dăm de gol întotdeauna în final printr-un simplu gest, printr-o simplă acţiune suplimentară, printr-o singură expresie a feţei chiar.

Cel care ştie să-şi apere secretele înseamnă că e un prieten bun şi pentru ceilalţi. De obicei mulţi se chinuie să apere secretul altora, în timp ce secretele lor rămân nesigure. E o chestiune de timp până când totul va fi pus sub semnul acelei nesiguranţe dobândite prin alteritate.

Minţim pentru a ne situa între acele persoane dornice de a fi explorate de către acel mic bob de orez numit raţiune.Doar aşa ne putem deyvolta acel simţ al realităţii.

Cei care sinceri nefiind nişte adepţi oficiali ai adevărului, în timp îşi vor face propria poveste din realitatea din jur, iar în final vor fi nişte oameni “fericiţi” care vor trăi doar din acele distorsiuni provocate.

Unii mint din placerea de a-şi asigura mai mult pe viitor decât au în prezent. Ei cred că e bine să fii strângător şi să ai o rezervă acolo, adică să ai şi nişte secrete la secretele deja existente. În timp se vor prinde în propria plasă devenind nişte păpuşi ruseşti din care nu vor mai putea ieşi. Vor intra în propriul labirint neştiind cât de bine l-au construit. În final vor suferi un blocaj psihic, ceea ce înseamnă un act sinucigaş pentru orice acţiune viitoare.

Minţim pe alţii pentru a ne ajuta pe noi, dar în final totul se va întoarce ca un bumerang asupra noastră tocmai în momentul când ieşisem din carapace.

Ne minţim pe noi pentru a ocroti pe cei din jurul nostru, dar în final îi vom jigni şi nu vom şti de ce am fost atât de slabi.

Ne place să fim minţiţi şi astfel suntem supuşi la a fi infectaţi cu microbi care ne vor ucide în timp psihicul tocmai pentru că aveam de mult timp imunitatea scăzută.

Minţim şi cerem subtil să fim minţiţi tocmai pentru că ne e ruşine să ne definim şi să ne potenţăm chiar dacă în construcţia noastră mai folosim şi anumite materiale second-hand.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s