O colindă ucigaşă

Trăim în aceste vremuri tulburi în care orice gest este interpretat şi dacă nu ştiiţi ce afirmaţi vi se poate schimba chiar şi viitorul.

O colindă a unui tânăr de 16 ani ascultată azi la şcoală a produs rumoare deoarece era prea entuziasmantă şi avea implicaţii politice aducând laude preşedintelui Băsescu.

În jurul tânărului se prefera culoarea roşie, dar nu pentru că vin sărbătorile,ci pentru că mai sunt şi la alte partide în afara acelui partid mamut al nostru care se pare că va avea succes mulţi ani de acum încolo.

S-a simţit o oarecare frustrare şi majoritatea copiilor au avut un nod în gât când au observat că au muncit degeaba şi că munca lor stă sub semnul unei priviri ucigătoare a profesorului scârbit de acele versuri.

Au primit nişte portocale pentru efortul lor, dar şi pentru culoarea lor politică.

Pentru a nu vopsi portocalele într-o altă culoare ca să nu se supere nimeni s-a găsit o soluţie de compromis şi în acelaşi timp s-au împărţit şi nişte mere roşii şi foarte lucioase.

Luciul acelor mere m-a făcut pe moment să cred că unii chiar s-au spovedit de curând şi astfel vor demonstra fraudarea alegerilor.

Acel tânăr, care are mai multe probleme decât unul care a ajuns să-şi ia pensia, a simţit nevoia să mă întrebe de vreo 3 ori dacă mi-a plăcut colinda. Am răspuns “DA” din dorinţa de a îl mai linişti, dar fără a fi garantul unor atitudini mai puţin ortodoxe din partea celorlalţi profesori care mâncau liniştiţi o portocală.

Două culori ale unor fructe, câţiva tineri colindători, nişte profesori dezinteresaţi, dar simbolistica e una aparte.

Peisajul e oricum unul sumbru, chiar şi pentru tânărul care a oferit “o colindă ucigaşă”.

Advertisements

About alexciotir

Nascut la Botosani la data de 19.06.1981 . Scoala cu clasele I-VIII o face la Botosani la Scoala nr.11 . In 1995 intra la Liceul "Nicolae Iorga" Botosani . Studiile superioare le face la Iasi la Univ. "Al.I.Cuza" .
This entry was posted in idei. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s