Între alb şi negru (I)

Fără să vreau am văzut câteva filmuleţe cu târgul de electronice din Japonia şi din nou am avut impresia că mă uit la un film din viitor.

Am trecut de mult timp de perioada în care totul se vedea cenuşiu din ţara noastră în afară. Suntem în beznă totală,iar culoarea preferată a românilor pare a fi negru.

Asiaticii acceptă uşor ceea ce nu e tocmai bine la ei şi pozează într-un alb pur,virgin.

Elevii noştri nu au manuale, nici bani de caiete,iar limba română e încă o limbă grea şi dificilă pentru unii.

Asiaticii vor să bage hârtia electronică în şcoli tocmai pentru că acea hârtie trimite nişte semnale de-a lungul unei reţele de senzori,ceea ce face ca particulele colorate din compoziţie să se mişte şi să ia forma literelor sau imaginilor dorite.

La noi copii pe la ţară încă se mai joacă cu cercul sau cu o bucată de cauciuc(din care beau apă animalele de prin curte), iar asiaticii au prezentat jucăriile care se manifestă în funcţie de starea de spirit a copilului.

Asiaticii promovează tot mai intens automobilele hibrid,iar la noi se duce lumea la muncă o vară întreagă prin străinătate ca să vină cu o maşină care abia are Euro 2, că doar e mai ieftină.

Totul e pe bază de senzori,iar tu nu trebuie să faci nimic pentru că tot ceea ce ţine de electronice şi IT este un pachet mare de informaţii necesare omului de rând.

La noi copii primesc nota 2 la şcoală la disciplina T.I.C. (tehnologia informaţiei şi comunicării) tocmai pentru că nu ştiu să utilizeze calculatorul în cele mai banale aplicaţii,iar asiaticii îşi învaţă copii ca din câteva click-uri să-şi pornească aparatul cu microunde,să-şi regleze temperatura camerei, să-şi pornească alarma de la apartament, etc,etc (totul doar din faţa unui simplu laptop).

Va continua…………….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s