Televiziunea !

După o pauză de o săptămână, după ce terminasem cu un post jenant despre ce vedem la televizor, m-am gândit să mai pun un post la fel de jenant tot despre ce se întâmplă la televizor, cu promisiunea că e ultimul pe care îl mai postez că doar nu o să fiu jenant la nesfârşit.

Chiar acum la Antena 3 “trupa de şoc” a celor de acolo discută cu înfocare despre cazul unei domnişoare de la Moineşti care doreşte cu orice preţ să intre în lumea vedetelor de clasă din Bucureşti.

Din două vorbe şi trei zâmbete au ajuns să analizeze această zonă, ca fiind un oraş mic cu un spaţiu limitat, un loc propice de păscut capra, etc.

Se întâmplă să cunosc pe cineva din Moineşi şi nu am putut să rezist să nu fiu revoltat faţă de cei care plecând de la o glumă a domnului Buzdugan au ajuns să vorbească de Moineşti de parcă acest orăşel ar fi în Somalia.

E o realitate faptul că majoritatea vedetelor (ajunse peste noapte) vin din provincie şi fac această trecere de la un trai modest la o lume care nu le aparţine, dar care le oferă câte ceva din orizontul ei prin apariţia în revistele de scandal sau în emisiuni TV care au un anumit segment de telespectatori.

Cam asta e cu televizorul şi cu subiectele care se discută la diferite emisiuni, deoarece problema aşa se pune: cine e pe primul loc? cel care face rating mai mare indiferent de subiect şi de soluţiile găsite la diferite probleme.

E trist să văd cum şi emisiunile specifice subiectelor politice, subiectelor culturale, subiectelor sportive, etc. pun pe primul loc asemenea probleme în dauna adevăratelor ştiri care să ne facă să fim cât mai ancoraţi în această realitate cruntă, iar noi privim circul şi spectacolul făcut de nişte copii, care până la urmă nu au nici o vină în comparaţie cu cei mai mari decât ei, care în loc să-i ajute sunt ironici şi critică absolut orice greşeală făcută de ei.Punct!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s