Around the world

Mai peste tot observăm că se fac din ce în ce mai multe campanii împotriva sedentarismului; campanii ecologice; etc. care sunt binevenite dealtfel, dar fără un impact puternic asupra individului care participă la aşa ceva.

Cu alte cuvinte se fac pentru că aşa e bine. Încă nu am auzit de un caz miraculos al unuia care a slăbit pentru că o astfel de campanie i-a deschis ochii, sau de vreun caz care să nu mai fi aruncat hârtia pe jos tocmai pentru că a participat la o campanie ecologică.

Sunt bune pentru că arată cel puţin că se poate şi aşa, dar în rest nimic mai mult.

Românul prin campania împotriva sedentarismului înţelege că e bine să facă mişcare, drep urmare iese în weekend la grătare şi mici să mai pună câteva kilograme pe el.

În momentul în care vom călători îndeajuns de mult timp pentru a pune în practică ceea ce am acumulat în vremea cât am fost sedentari, abia atunci vom înţelege cât de bine e să faci mişcare, cât de bine e să “fii verde”, cât de bine e să te comporţi civilizat.

Aceste “ieşiri” din noi prin călătorii care să evidenţeze capacitatea fiecăruia de a-şi îmbogăţi experienţa prin cunoaşterea de noi locuri, noi oameni vor avea un scop abia atunci când vom face un efort pentru a ne defini mai bine.

Lumea e la fel ca acum 100 de ani, doar că ne mişcăm mai în reluare acum şi asta pentru că avem şi cu ce să observăm acea mişcare în reluare a noatră.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s