Presiuni asupra utilului

Mă uit pe diferite blog-uri şi observ că foarte multă lume citeşte şi tre’ să recunosc că unii citesc chestii valoroase deşi sunt cotate ca şi non-valoare .

Recenzii peste recenzii (unele chiar reuşite), diferite comentarii, anumite revolte pe ici pe colo, anumite impresii, chestii importante, adevărate atentate asupra moralităţii noastre, resuscitări ale anumitor idei, etc.

Interesant !!!!!

Dar imediat ce ne-am de-conectat de la net tre’ să ne adaptăm la altceva ce noi numim realitate (a fiecăruia, ce-i drept). Ne dezbrăcăm de acele haine pentru a lua ceva mai lejer pe noi şi astfel ieşim (ca între prieteni) printre cei “vii”.

Acolo e adevăratul test ( în ghilimele ).

Acolo vedem că se fac din ce în ce mai des presiuni asupra utilităţii noastre.

În funcţie de apartenenţa ta la un anumit grup tre’ să faci dovada unei anumite i-n-utilităţi pentru a putea supravieţui.

La prima vedere putem crede că orice apartenenţă la un astfel de grup va face ca în timp să pierdem ce avem mai bun în noi, pe de altă parte (cumpătaţi fiind) ne primim acel duş rece care ne bagă din nou în “bârlogul creaţiei”.

Asemeni unui călugăr care de mult timp nu mai are încredere în chilia sa, aşa şi noi ieşim să deschidem ochii, fără să observăm că o fi privirea importantă, dar mirosul te schimbă aproape instantaneu.

Ne zbatem în aceeaşi cuşcă deşi peisajul de multe ori este unul înşelător. Punct!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s