Beautiful Minds

Zilele trecute citeam pe undeva despe minţile deştepte care au fost mutilate de către un război sau altul. Şi căutând pe net să gasesc câte ceva despre acest subiect am observat că în limba engleză oricum ai combina literele din acest cuvânt cam aceeaşi idee ai: war=război; raw=crud .

Asemeni lui Noica aş vrea să mă exclud din statistici, cele care ne justifică sacrificiul uman. Pentru alţii însă acest sacrificiu a însemnat cu totul altceva. Dacă pentru unii eşti doar un număr, pentru alţii poţi fi un “răstignit” al umanităţii.

Câtă adrenalină doar pentru a afla ce e în spatele cortinii. Iar când afli, toţi muşchii din tine parcă refuză acea pauză mult dorită. Luciditatea de care vrei să dai dovadă parcă are şi ea o limită.

Ochiul tău parcă oboseşte fără ca tu să-l forţezi în vreun fel. Vrei să înţelegi cât mai multe în cât mai puţine secunde.

WAR = în alfabetul limbii engleze dacă observaţi W este a 23-a  literă, A este prima literă, iar R este a 18-a literă. Suma acestora este 42.

Secolul XX –  cifra 42 – adică 1942 înseamnă esenţa acestui cuvânt WAR:

– primul transport de evrei ajunge la Belzec, al doilea lagăr al morţii; victimele sunt ucise pe loc;

– prima gazare în masă la Auschwitz;

– lagărul de exterminare Treblinka îşi începe operaţiunea;

Şi veţi observa că în fiecare secol anul 42 are măcar câteva bătălii sau masacre în masă.

Tocmai v-am demonstrat cât de uşor se face o statistică. Însă nu am găsit o statistică pe internet care să-mi arate frica acelor oameni, trăirile acelor oameni, capacitatea lor de a înfrunta sau de a eşua.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s