Gloomy Sunday

 gloomy sunday
title20gloomy20sunday4Sinuciderea artistului care nu urmează o tipologie a geniului, tocmai pentru că a trăit un sentiment prea puternic. Compromisul făcut în numele acelui sentiment, în numele trăirii sale, în numele clipei, îl determină să reacţioneze. O reacţie însă care se va diminua în faţa contrafăcutului, în faţa unui public fals.Şi astfel fărâma de demnitate rămasă nu-ţi oferă garanţia unei împliniri.  Cei care au fost “autentici” au conştientizat efectul acelei trăiri şi nu au făcut altceva decât să urmeze calea împlinirii sensului sentimentului pur. Iar când sensul unitar al celor “autentici” a obligat artistul să ofere şi ultima picătură a resortului său, atunci am fost siguri de acea împlinire a actului. Artistul a înţeles care este mesajul acelui act de trăire şi astfel i-a urmat pe cei “autentici” către ceea ce noi numim “un suflet mereu tânăr”.

Sentimentul Iubirii întotdeauna va avea cel mai frumos rol. Însă raportând acest film la cartea lui Paul Tillich “Iubire,putere şi dreptate”, atunci va trebui să analizez problema mai profund şi să rectific: “dacă privim iubirea ca sentiment atunci nu o pot pune pe aceasta în relaţie cu puterea sau o posibilă dreptate. Trebuie să privim iubirea ca mod de a fi”.

                                             Gloomy Sunday song

Advertisements

About alexciotir

Nascut la Botosani la data de 19.06.1981 . Scoala cu clasele I-VIII o face la Botosani la Scoala nr.11 . In 1995 intra la Liceul "Nicolae Iorga" Botosani . Studiile superioare le face la Iasi la Univ. "Al.I.Cuza" .
This entry was posted in Filme. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s