Dincolo de ……..

Omul e limitat de însăşi existenţa sa. [Moartea ne oferă răspunsurile întrebărilor noastre]. Nu e chiar aşa, dar problema e oricum o ”l-imitare” a neajunsurilor noastre. [Moartea ne oferă libertatea exprimării].

Ceea ce e dincolo de …. de multe ori e ceea ce noi numim sentimentul fiinţei, iar intensitatea vieţii de multe ori are aceeaşi elasticitate ca şi sentimentul imprimat de imaginea unei naturi moarte.

Am întâlnit de multe ori afirmaţia: “Nu-mi este frică de moarte ! ”

Majoritatea au interpretat această afirmaţie ca fiind un joc de cuvinte. Cei care însă au fost mai implicaţi în acest domeniu şi-au dat seama însă că într-adevăr cuvintele sunt în joc, fără însă a fi vorba de vreun joc de cuvinte. Vă imaginaţi cât tupeu din partea unui muritor să afirme aşa ceva în condiţiile în care la el totul se rezumă la un joc de cuvinte. [Moartea ne va ”re-cunoaşte” întotdeauna].

Ne ascundem în spatele cuvintelor, iar unii se mai întreabă dacă într-adevăr suntem atât de orbi. Da !!!!!!!! răspunsul e afirmativ. Oare ”a orbi” înseamnă a-ţi pierde vederea sau ”a vedea” înseamnă a-ţi căpăta orbirea ??????

Sunt nemuritor. De aceea nu pot vorbi, ci doar înţelege.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s